Wat kan Coaching voor u, uw team of uw organisatie betekenen?
Ontwikkelen van een gezamenlijke focus, gericht op een afgesproken resultaat vraagt energie, zowel voor de individu, het team en de organisatie. Dit wordt bereikt op een weg van passende ontwikkeling op basis van een gelijkwaardige relatie en vertrouwen. Wezenlijk is dat de verantwoordelijkheid en ‘eigenaarschap’ van de te maken ontwikkeling bij de gecoachte, het gecoachte team of de gecoachte organisatie blijft liggen. U bent degene die de weg af gaat leggen en de coach begeleidt u daarin. De coach is niet in het bezit van de oplossing!

Redenen om voor coaching te kiezen zijn dat we steeds bewuster willen zijn van wie we zijn en hoe we ons gedragen. Echter levert dat ook vragen of blokkades op. Deze kan een coach zichtbaar maken.

  • Er wordt steeds positiever naar coaching gekeken. Steeds vaker wordt het gezien als kans om te leren en te veranderen.
  • Elke coachtraject is maatwerk en afgestemd op de persoonlijke of groepsleerdoelen.
  • Het is een prachtig middel om beter om te leren gaan met opgelegde druk (zelf of door anderen). Inzicht krijgen in eigen waarden, drijfveren en ambities helpt om beter met die druk om te gaan.
  • Coaching is volledig gericht op aandacht, iets wat in onze huidige samenleving onderbelicht is geraakt.
  • Het mag, er mag aandacht zijn voor ‘soft skills’. Organisaties zijn bereid in te zien dat ook soft skills bijdragen aan een betere, prettigere en resultaatgerichtere manier van werken.

We hebben 3 gasten en geen leden online